Hei! Jeg er 18 år og kjører snøskuter. Den typen snøkuterkjøring jeg driver med er umulig å holde på med lovlig, jeg liker å kose meg med å kjøre utfor løypa og gjøre forskjellige i bratte bakker som å steile eller kjøre på en ski. Jeg føler meg som en kriminell ved hver anledning jeg bruker til å kose meg. Jeg har et forslag om å gjøre det mulig for at kommuner kan åpne områder for frikjøring. Ta Sverige som eksempel, der har de områder hvor det er lov å kjøre helt fritt rundt på fjellet, noe som jeg tror ville fungert veldig bra her i Norge også. Jeg snakker for de aller fleste skuterentusiaster når jeg skriver. Alle kan gå på randonee tur hvor de vil, noe jeg synes er veldig bra siden jeg også går på randonee tur, men allikevel litt urettferdig. Jeg vet med sikkerhet at snøskutere legger igjen like mye spor i naturen som skikjørere gjør. Jeg kommer fra Nordreisa Kommune i Nord-Troms og her får vi over 1,5 meter snø hvert år og det er mer enn nok til at snøskuterene ikke skal kunne legge igjen spor som synes på sommertid. Ved et godt sammarbeid mellom de som driver reindrift, kommunene og sametinget tror jeg at det er mulig og åpne friområder som ikke påvirker reindriften. Ta Reisadalen som eksempel, her har vi en løype som går fra parkeringen i gahperus, her driver samene med reindrift, noe som skal respekteres og er kanskje ikke egnet for friområder. Lenger nede på andre siden av dalen har vi Røyeløypa, her har jeg aldri i mine mange år som både fører og passasjer på faren min sin snøskuter aldri sett en eneste rein. I Røyeldalen er det utmerket for et friområde for snøskuterkjøring.
Håper dere i motorferdsellovutvalget tar forslaget mitt til betrakning
Mvh Jonas Bakkehaug Karlsen